مصاحبه اختصاصی با قرآن
اگر آیه قرآن، در خصوص یك قوم خاص نازل شود و سپس آن قوم بمیرند، آن آیه نیز میمرد، بنابراین بدون شك از قرآن چیزی باقی نمیماند ولیكن قرآن از اول تا آخرش جریان دارد مادامی كه آسمانها و زمین استمرار دارند.
س. لطفا دو مفهوم «خدایی بودن ، ابدیت » را كه در خصوصیات شما ذكر میكنند ،توضیح دهید.
خدائی بودن:
نكته آغاز اسلام، باور داشتن به قرآن و خدائی بودن است كه این باور باید علماً و یقیناً حاصل شود.
راه آسان ایجاد این باور دقت در معجزات علمی قرآن،پیشگوئی ها و اخبار از غیب او، فصاحت و بلاغت و ... است كه مشخص میكند قائل قرآن بشر نیست ، بلكه از قدرتی مافوق بشر صادر شده است.
قرآن در تمام حوزههای معرفت بشری وارد میشود و تمام نظرات را قطعی بیان میكند.
اگر این كتاب یك كتاب بشری باشد،از اول آن كه شروع كنی و آن را ورق بزنی به سرعت میتوانی صدها اشكال را در آن بیابی.
دقت در پاسخ سوالی كه مربوط به اعجاز قرآن بود پاسخ این سوال را واضحتر مینماید. [بیانات شفاهی استاد دكتر نقیپورفر]
ابدیت:
آیه 31 سوره مدثر قرآن را تذكر برای بشر معرفی میكند. بشر،تا آخرالزمان زمانی میتوانند از قرآن استفاده كنند كه محتوای آن اختصاص به زمان و مكان نزول نداشته باشد و در هر زمان بتوان به بهترین نحو راه سعادت را از آن برداشت كرد.
اجازه بدهید در این مورد زیاد صحبت نكنم چرا كه با دقت در محتوای آیات،خواهید دید كه زمان و مكان و جزئیات روزمره در حوادث مختلف ذكر نشدهاند و این خود دلیل بر محدود نبودن به زمان و مكان خاص است.[ كتاب شریف پژوهشی پیرامون تدبر در قرآن كریم، استاد دكتر نقیپورفر،ص281]
هدایت، تذكر،ارشاد و انذار و ... هركدام یكی از روشهای درمانی این طبیب است. قرآن این مقام را انحصارا از خداوند دریافت كرده است و لذا مطمئنترین و قابل اعتماد ترین طبیب است
امام باقر(علیه السلام): تذكری در اینجا لازم به ذكر است و آن اینكه:
«اگر آیه قرآن،در خصوص یك قوم خاص نازل شود و سپس آن قوم بمیرند،آن آیه نیز میمرد،بنابراین بدون شك از قرآن چیزی باقی نمیماند و لیكن قرآن از اول تا آخرش جریان دارد مادامی كه آسمانها و زمین استمرار دارند[ المیزان،ج3، ص73]
س.ضرورت رجوع به شما در مسائل مختلف چیست؟ به عبارت دیگر بشر چه احتیاجی به شما دارد با اینكه قوه تعقل بزرگترین فرق بین انسان و دیگر موجودات است؟
اگر در خصوصیات قرآن دقت كنید و همچنین نگاهی گذرا به تاریخ تعقل بشر بیاندازید و نقصان ها،كاستی ها و اشتباهات آن را بیابید،به سادگی پاسخ خود را خواهید یافت.
پاسخی كه من در اینجا میدهم ،در مورد نیاز عقل به وحی است.
در تقسیم بندی ابعاد وجودی انسان دو بعد مادی و معنوی خودنمائی میكند.
در بعد مادی دو حیطه نیاز مطرح است:نیازهای جسمی مانند خوراك،پوشاك و...
و نیازهای روانی مانند نیازهای امنیتی و جنسی و...
در حیطه نیازهای جسمی بشر به تنهائی نمیتواند مسیر كمال و سعادت را بپیماید.
بطور مثال اگر وحی الهی در خوراك دخالت نكند و حیطه آنرا مشخص نكند،انسان با خوردن شراب،گوشت خوك و ... به جسم خود آسیب میرساند.
در حیطه نیازهای روانی هم اگر بخواهیم مثال بزنیم بحث نیازهای جنسی و مشكلاتی كه درتفكر بشری در آزادی و بیحد و مرز بودن آن مطرح است ، قابل ذكر است كه میبینید به راحتی خانواده و امنیت روانی بشر به واسطه این تفكر از هم پاشیده شده است.
در بعد معنوی بشر با اتكا به عقل خود نتواسته است به 4 سوال اساسی پاسخ دهد:
1- شناخت خود
2- شناخت مقصد خود
3- شناخت مسیر نیل به مقصد
4- الگوی آدمیت
شاهد آن هم وجود مكاتب مختلف بشری است كه هر كدام بعد از مدتی ناكارآمدی خود را اعلام مینمایند.
پاسخگوی این مسائل تنها نبوت است كه با رهنمودهای الهی و با شناختی كه از جانب خدا پیدا كرده است و تجربهای كه خود شخصاً در طی مسیر نیل به هدف كسب كرده است، به این سوالات حساس پاسخ میدهد.
زبان گویای نبوت آیات الهی و قرآن است و اینجاست كه شما ضرورت رجوع عاجزانه به قرآن را در مییابید. [ بیانات استاد دكتر نقیپورفر در سمینار هم اندیشی مدیریت اسلامی در بنیاد شهید انقلاب اسلامی]
اگر آیه قرآن، در خصوص یك قوم خاص نازل شود و سپس آن قوم بمیرند، آن آیه نیز میمیرد، بنابراین بدون شك از قرآن چیزی باقی نمیماند و لیكن قرآن از اول تا آخرش جریان دارد مادامیكه آسمانها و زمین استمرار دارند
س.رسالت شما در قبال ما چیست؟
«وَنُنَزِّلُ مِنَ الْقُرْآنِ مَا هُوَ شِفَاء وَرَحْمَةٌ لِّلْمُۆْمِنِینَ وَلاَ یَزِیدُ الظَّالِمِینَ إَلاَّ خَسَارًا»0(82 اسراء)
قرآن در ارتباط با انسان مقام های مختلفی دارد مانند هدایت و رهبری،تذكر و ارشاد، هدایت و انذار و ... ولی آن مقامی كه اغلب مقام های دیگر را در بر میگیرد و مهمترین و ضروری ترین نیاز انسان است ، مقام طبابت است.
هدایت، تذكر،ارشاد و انذار و ... هركدام یكی از روش های درمانی این طبیب است. قرآن این مقام را انحصاراً از خداوند دریافت كرده است و لذا مطمئنترین و قابل اعتماد ترین طبیب است.
اما ما انسانها برای اینكه بتوانیم از طبابت قرآن استفاده كنیم لازم است چند نكته را مراعات كنیم:
الف.باید از طبابت دیگر مدعیان به یأس رسیده باشیم ؛ كه تا این یأس حاصل نشود و امیدی به جای بماند نمیتوان از طبابت قرآن بهرهمند شد.
ب.باید خود را بیمار بدانیم،به جهل و درد خود آگاه باشیم تا احساس نیاز به درمان و طبیب پیدا كنیم.
كسی كه دردی در خود نبیند،نیازی به قرآن احساس نمیكند و لذا رجوع و مطالعه او جز تنفر و زدگی پیامدی نخواهد داشت.
خصوصیات درمانی این طبیب از این قرارند:
· بیان درد و ویژگیهای آن
· بیان درمان
· بیان راههای پیشگیری
· بیان عوارض
· قطعی بودن درمان
· مطابق فطرت بودن نسخهها و ...
بخش قرآن تبیان
:: موضوعات مرتبط:
روح متعالی ,
,
:: بازدید از این مطلب : 1466
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0